Związkowa legitymacja elektroniczna i program rabatowy Więcej informacji

W związku z nieprawdziwymi informacjami, które zamieszcza na różnych polach eksploatacji ZNP, informujemy, że propagowane przez tę organizacje treści dotyczące "Solidarności" są nierzetelne, a w niektórych przypadkach mają znamiona pomówień.
Uważamy, że każdy związek zawodowy ma prawo do niezależnego funkcjonowania. Niemniej jednak nieetyczne jest oskarżanie innych, kiedy nie można pochwalić się własnymi sukcesami. Życzymy ZNP efektywności w działaniu, aby członkowie tej organizacji mogli w końcu wykazać się własnymi sukcesami w walce o dobro oświaty. Związki zawodowe powinny współpracować ze sobą, a jeśli to jest niemożliwe, przynajmniej sobie nie przeszkadzać.
Ryszard Proksa, Przewodniczący KSOiW NSZZ "Solidarność"

Minister Anna Zalewska po wielomiesięcznych negocjacjach z Krajową Sekcją Oświaty i Wychowania NSZZ "Solidarność" zgodziła się na to, aby kryteria oceny pracy nauczyciela, jak i wskaźniki do nich, określał w rozporządzeniu minister edukacji, a nie dyrektor szkoły. Swoją decyzję przedstawiła 14 listopada w Centrum Partnerstwa Społecznego "Dialog" w Warszawie podczas spotkania z przedstawicielami reprezentatywnych central związkowych. Oczywiste jest, że w obradach uczestniczyli członkowie Prezydium KSOiW NSZZ "Solidarność".

ksoiw 460

Kryteria oceny pracy nauczyciela, jak i wskaźniki do nich, będzie określał minister edukacji w rozporządzeniu, a nie dyrektor szkoły. Wprowadzenie takiej poprawki obowiązujących przepisów dotyczących oceniania pracy nauczycieli zaproponowała minister edukacji Anna Zalewska podczas spotkania ze związkami zawodowymi, które odbyło się 14 listopada w Centrum Partnerstwa Społecznego "Dialog" w Warszawie.
Decyzja szefowej MEN to odpowiedź na przedstawione przez KSOiW NSZZ "Solidarność" negatywne opinie dotyczące rozporządzenia w sprawie szczegółowych kryteriów i trybu dokonywania oceny pracy nauczycieli. Przypomnijmy, że "Solidarność" krytycznie zrecenzowała już sam projekt zmian jeszcze w marcu tego roku.

ksoiw 460

Prezydium Krajowej Sekcji Oświaty i Wychowania negatywnie ocenia przebieg spotkania z minister Anną Zalewską 7 listopada 2018 r. w Centrum Partnerstwa Społecznego w Warszawie.
Oczekiwano, że podczas prac Zespołu będą omawiane sprawy związane z najważniejszymi postulatami "Solidarności" pracowników oświaty, dotyczącymi: podwyżki wynagrodzeń, zmiany systemu wynagradzania i systemu finansowania zadań oświatowych, likwidacji godzin "pokarcianych".

lotos paliwa 460

Więcej informacji: KLIKNIJ.