region czestochowski logo 2016 150 brPrezydium Regionu Częstochowskiego NSZZ "Solidarność" informuje, iż w Wigilię 24 grudnia oraz w piątek 27 grudnia 2019 r. Biuro Regionu nie będzie czynne z powodu urlopów pracowników (Biuro Prawne również nie będzie czynne). Przepraszamy za ewentualne niedogodności.

Region Częstochowski zaprasza na otwartą premierę filmu "Nie zabierajcie Mamy" poświęconego częstochowskim więźniarkom stanu wojennego w realizacji Stowarzyszenia Dumni z Polski.
Projekcja w Muzeum Monet i Medali Jana Pawła II przy ul. Jagiellońskiej 67/71 w Częstochowie w niedzielę 15 grudnia 2019 r. o godz. 17.00.

2019 12 01 niedospielin 0

Pamięć Andrzeja Pełki i innych górników poległych w kopalni "Wujek" uczczono w niedzielę 1 grudnia 2019 r. w Niedośpielinie koło Wielgomłynów w powiecie radomszczańskim.

solidarnosc logo kajdany

Uroczystości tradycyjnie rozpoczną się Mszą św. w Kaplicy Cudownego Obrazu na Jasnej Górze o godz. 15.30 w piątek 13 grudnia 2019 r. Po Mszy św. zapalenie zniczy ustawionych w kształcie krzyża w al. Sienkiewicza, następnie w siedzibie Regionu przy ul. Łódzkiej 8/12 tradycyjne spotkanie okolicznościowe.
Prezydium Zarządu Regionu Częstochowskiego NSZZ "Solidarność" apeluje o liczny udział wraz z pocztami sztandarowymi i flagami narodowymi oraz zachęca do przyniesienia zniczy.

2019 11 29 przekazanie sztandarow

Region Częstochowski NSZZ "Solidarność" reprezentowany przez przewodniczącego ZR Jacka Strączyńskiego i jego zastępcę Dorotę Kaczmarek przekazał w depozyt Starostwu Myszkowskiego trzy historyczne sztandary związkowe. Sztandary od 29 listopada eksponowane są w odnowionej sali sesyjnej Starostwa.

2019 05 21 gs384 385
Adres mailowy redakcji: