Wybory w Związku na kadencję 2018-2022 Więcej informacji

2017 11 13 gs370W siedzibie Regionu przy ulicy Łódzkiej 8/12 jest już dostępne papierowe wydanie aktualnego numeru Gazety Solidarności.
Gazeta w wersji elektronicznej dostępna jest na stronie internetowej Regionu: kliknij tu. W przypadku problemu z pobraniem pliku prosimy o kontakt: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript. - prześlemy Gazetę bezpośrednio na Państwa skrzynkę pocztową. Wydanie papierowe Gazety Solidarności będzie dowiezione do tych organizacji związkowych, które złożyły już takie zapotrzebowanie.
Prosimy wszystkie organizacje związkowe, które jeszcze nie zadeklarowały liczby zamawianych egzemplarzy oraz sposobu odbioru/dowozu Gazety o wypełnienie i dostarczenie zamówienia do biura Regionu (osobiście, pocztą), przekazanie informacji mailem na adres: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript. lub telefonicznie: 34 360 55 70). Zamówienie: *.doc (plik), *.pdf (plik).Tekst pochodzi ze witryny internetowej Regionu Częstochowskiego NSZZ „Solidarność” (www.solidarnoscczestochowa.pl)

2017 11 11 marsz niepodleglosci

Dwudziestoosobowa grupa członków NSZZ "Solidarność" Regionu Częstochowskiego oraz sympatyków Związku wzięła udział 11 listopada w warszawskim Marszu Niepodległości.
Na zdjęciu powyżej część częstochowskiej grupy uczestników Marszu.

region czestochowski logo 2016 125 brPrezydium Zarządu Regionu zaprasza członków ZR na najbliższe posiedzenie, które odbędzie się w czwartek 23 listopada, tradycyjnie o godz. 12.00 w siedzibie Regionu przy ul. Łódzkiej 8/12.Tekst pochodzi ze witryny internetowej Regionu Częstochowskiego NSZZ „Solidarność” (www.solidarnoscczestochowa.pl)

W najbliższy czwartek 16 listopada biuro Regionu będzie czynne wyjątkowo do godz. 16.00 (nie zaś do godz. 18.00). Związkowy prawnik będzie natomiast przyjmował w godz. 8.00-10.00. Przepraszamy za ewentualne niedogodności.

2017 11 11 narodowe swieto niepodleglosci 8546

2017 11 11 narodowe swieto niepodleglosci 8495

2017 11 11 narodowe swieto niepodleglosci 8578

2017 11 09 pozytywni

POZYTYWNI to szalona opowieść o tolerancji, akceptacji i poszukiwaniu szczęścia! POZYTYWNI to tragikomiczna sesja terapeutyczna, na której spotykają się ludzie, którzy z różnych powodów czują się wykluczeni, a wybitna psychoterapeutka Ewa, której życie wydaje się idealne, sama potrzebuje terapii. Jaki będzie rezultat spotkań terapeutycznych? Niech pozostanie to tajemnicą...
POZYTYWNI to gwiazdorska obsada: Magdalena Boczarska/Grażyna Wolszczak, Olga Bołądź, Janusz Chabior i Łukasz Simlat. Miejsce: Filharmonia Częstochowska, 26 listopada 2017 r. (niedziela) godz. 16.00 i 19.00. Bilety w cenie od 40 do 110 zł. Uwaga: dla wszystkich członków NSZZ "Solidarność" każdy bilet tańszy o 10 zł (tylko w siedzibie Agencji Certus, ul. Dąbrowskiego 36/4, tel.: 501 178 349 i 34 360 60 67)!