2017 10 19 uroczystosci na zoliborzu

WARSZAWA. Region Częstochowski NSZZ "Solidarność" tradycyjnie w dniu 19 października (czwartek) organizuje wyjazd na grób Księdza Jerzego na warszawskim Żoliborzu.
Zbiórka przy pomniku księdza Jerzego Popiełuszki w al. Sienkiewicza o godz. 9.00, Msza św. w kościele pw. św. Stanisława Kostki o godz. 18.00, przedtem o 16.30 koncert. Uczestnicy wyjazdu będą mieli okazję zwiedzenia Muzeum Więzienia Pawiak. Koszt wyjazdu - 40 zł (cena przejazdu, zaprowiantowanie we własnym zakresie). Zapisy w sekretariacie Regionu przy ul. Łódzkiej 8/12, tel. 34 360 55 70.
CZĘSTOCHOWA. Kapelan częstochowskiej "Solidarności" ks. Ryszard Umański oraz przewodniczący Zarządu Regionu Jacek Strączyński zapraszają na Mszę św. w rocznicę męczeńskiej śmierci patrona "Solidarności" ks. Jerzego Popiełuszki, która odbędzie się w dniu 22 października (niedziela) o godz. 10.30 w parafii pw. Najświętszej Maryi Panny Częstochowskiej przy ul. Michałowskiego 28A.

2017 09 16 pikieta w sprawie wieku emerytalnego

Zdjęcia: Jan Banik (link do profilu na FB) oraz DK. Dziękujemy serdecznie!

2017 09 17 pielgrzymka ludzi pracy 6910

Przewodniczący Zarządu Regionu Częstochowskiego NSZZ "Solidarność" Jacek Strączyński składa serdeczne podziękowania Koleżankom i Kolegom z Regionu Częstochowskiego za pomoc pielgrzymom w punkcie informacyjnym, którą służyli: Magdalena Bernat, Teresa Borek, Barbara Dudek, Joanna Kołdon, Bogumiła Krawczyk, Ewa Kluczna, Teresa Koper, Marek Krawczyk, Zdzisława Miedzińska, Zofia Nabiałczyk, Grażyna Orlikowska, Grażyna Syguda, Grażyna Żurek i Danuta Żyła oraz członkom straży porządkowej, którą z kolei tworzyli: Jan Banik, Łukasz Cieśla, Krzysztof Garus, Andrzej Kaliszuk, Zdzisław Kaniewski, Marcin Miedziński, Sylwester Nowak, Jacek Palacz, Dariusz Praski, Jerzy Świeboda i Mirosław Wójcik. A także - za szczególny wkład w organizację Pielgrzymki Ludzi Pracy - Kolegom: koordynatorowi Jarosławowi Bernatowi i Zbigniewowi Bonarskiemu oraz Januszowi Jarkowi za opiekę nad rodziną ks. Jerzego Popiełuszki.

2017 09 17 pielgrzymka ludzi pracy 6783

2017 09 14 posiedzenie zr

2017 09 12 spotkanie przewodniczacych

2017 09 12 przekazanie srodkow z loterii

12 września Prezydium Zarządu Regionu Częstochowskiego NSZZ "Solidarność" przekazało rodzicom jedenastoletniej Gabrysi środki uzyskane z organizacji loterii fantowej na leczenie córeczki.
Przypomnijmy, że w czasie niedawnego Festynu Rodzinnego "Solidarności" w Kochcicach Zarząd Regionu zorganizował loterię fantową na leczenie Gabrysi Rabiegi (Gabriela Rabiega - Fundacja "Iskierka", KRS 0000248546), córeczki związkowca z częstochowskiego MPK. Ze sprzedaży losów uzyskano 2 535 zł, którą to kwotę 12 września przekazano rodzicom Gabrysi. Serdecznie dziękujemy fundatorom nagród i nabywcom losów!
Na zdjęciu (od lewej): zastępca przewodniczącego ZR Stanisław Kołodziejczyk, Kamila i Marcin Rabiegowie, zastępca przewodniczącego Dorota Kaczmarek i przewodniczący ZR Jacek Strączyński.

popiersie warszyca cegielka 190

solidarni dla solidarnych