Aktualny tekst statutu NSZZ "Solidarność" Więcej informacji

2019 05 21 szkolenie

W dniach 21-22 maja 2019 r. Region Częstochowski w swojej siedzibie zorganizował szkolenie poświęcone zagadnieniu komunikacji społecznej, adresowane szczególnie do nauczycieli.

2019 05 21 gs384 385W siedzibie Regionu przy ulicy Łódzkiej 8/12 jest już dostępne papierowe wydanie aktualnego numeru Gazety Solidarności.
Gazeta w wersji elektronicznej dostępna jest na stronie internetowej Regionu: kliknij tu. W przypadku problemu z pobraniem pliku prosimy o kontakt: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript. - prześlemy Gazetę bezpośrednio na Państwa skrzynkę pocztową. W tym miesiacu wydanie papierowe Gazety Solidarności zostanie dowiezione do tych organizacji związkowych, które zgłosżą takie zapotrzebowanie.Tekst pochodzi ze witryny internetowej Regionu Częstochowskiego NSZZ „Solidarność” (www.solidarnoscczestochowa.pl)

wolna niedziela logo 150List otwarty do kandydatów na posłów do Parlamentu Europejskiego wystosowany przez Krajowy Sekretariat Banków, Handlu i Ubezpieczeń NSZZ "Solidarność":

Szanowni Państwo!
Po wielu latach podejmowanych starań o wolną niedzielę w handlu w dniu 1 marca 2018 roku została wprowadzona w życie Ustawa o ograniczeniu handlu w niedzielę, święta oraz w niektóre inne dni. Ustawa ta jest sukcesem środowisk pracowniczych i polskich przedsiębiorców, którzy mimo sprzeciwu oponentów wprowadzenia tej regulacji podjęli wysiłek, aby usankcjonować zasady prowadzenia handlu i przeciwstawić się idei konsumpcjonizmu na rzecz ochrony niedzieli jako dobra społecznego, rodzinnego i pracowniczego.

2019 05 11 pielgrzymka represjonowanych

W sobotę i niedzielę 11-12 maja 2019 r. odbyła się w Częstochowie XXII Ogólnopolska Pielgrzymka Osób Represjonowanych w Stanie Wojennym na Jasną Górę.

lotos paliwa 460

Więcej informacji: KLIKNIJ.