Wybory w Związku na kadencję 2018-2022 Więcej informacji

2018 01 18 posiedzenie zr

Na pierwszym po Nowym Roku posiedzeniu Zarządu Regionu Częstochowskiego NSZZ "Solidarność", 18 stycznia, członkowie ZR jednogłośnie przyjęli preliminarz budżetowy na rok 2018.
Tegoroczny projekt budżetu, przygotowany we współpracy z księgową Regionu, zawiera bardziej szczegółowy niż do tej pory podział wydatków na poszczególne kategorie. Przedstawiając projekt zastępca przewodniczącego Stanisław Kołodziejczyk Zarządu Regionu podkreślił, iż Region Częstochowski nie posiada zaległości finansowych względem Komisji Krajowej.

2018 01 26 bal charytatywny strzelnica 460

Ośrodek Rekreacyjno-Wypoczynkowy "Strzelnica" w Kochcicach koło Lublińca - znany związkowcom Regionu Częstochowskiego z niezwykle udanych Pikników "Solidarności" w dwóch ostatnich latach - organizuje w piątek 26 stycznia bal charytatywny.
Cały dochód z balu będzie przeznaczony na leczenie 5-letniego bratanka jednej z pracownic ośrodka. Zapraszamy!

2018 01 16 posiedzenie wrds 1

16 stycznia w Sali Kolumnowej Urzędu Marszałkowskiego Województwa Śląskiego w Katowicach odbyło się posiedzenie Wojewódzkiej Rady Dialogu Społecznego. Uczestniczyli w nim przewodniczący Zarządu Regionu Jacek Strączyński oraz przewodnicząca Regionalnej Sekcji Oświaty i Wychowania, zastępca przewodniczącego ZR Dorota Kaczmarek.

2017 12 21 wlokniarz karnet wzor 2018

Niezmiernie miło nam poinformować, że Region Częstochowski NSZZ "Solidarność" został oficjalnym partnerem żużlowego klubu Włókniarz Częstochowa. Każdy z członków NSZZ "Solidarność" może już zakupić w specjalnej promocyjnej cenie karnet na mecze Włókniarza Częstochowa w sezonie 2018!
Karnety tzw. normalny - w specjalnej cenie 180 zł (cena regularna wynosi 210 zł) - można kupić za okazaniem elektronicznej legitymacji związkowejTekst pochodzi ze witryny internetowej Regionu Częstochowskiego NSZZ „Solidarność” (www.solidarnoscczestochowa.pl) i dowodu osobistego wyłącznie w siedzibie klubu przy ul. Olsztyńskiej 123/127 (wejście od ulicy Żużlowej) od poniedziałku do piątku w godzinach od 8.00 do 15.00. Każdemu członkowi przysługuje prawo zakupu tylko jednego karnetu, niepodlegającego zwrotowi. Karnet normalny uprawnia do wstępu na 7 meczów rundy zasadniczej PGE Ekstraligi w sezonie 2018 na SGP Arena Częstochowa oraz na turnieje indywidualne i zawody młodzieżowe, organizowane przez Polski Związek Motorowy w sezonie 2018 na SGP Arena Częstochowa. Więcej informacji o karnetach: link, terminarz meczów PGE Ekstraligi: link.

ks raczynski 150W niedzielę 28 stycznia w krzepickiej parafii pod wezwaniem św. Jakuba o godz. 10.30 odbędzie się tradycyjna Msza św. w intencji pierwszego kapelana częstochowskiej "Solidarności" ks. Zenona Raczyńskiego (1933-1996). Po Mszy św. nastąpi złożenie kwiatów na grobie kapłana na miejscowym cmentarzu.
Zarząd Regionu podstawi autokar do Krzepic dla osób pragnących się pomodlić w intencji kapelana "Solidarności". Wyjazd z Rynku Wieluńskiego o godz. 9.15. Uwaga: konieczne jest wcześniejsze zapisanie się na wyjazd w sekretariacie Regionu przy ul. Łódzkiej 8/12, tel. 34 360 55 70.

2018 01 11 wybory w biedronkach

11 stycznia odbyło się zebranie sprawozdawczo-wyborcze delegatów zwiazkowych z częstochowskich dyskontów spółki Jeronimo Martins. Przewodniczącą Organizacji Oddziałowej została wybrana jednogłośnie Aleksandra Morawska, pełniąca w kończącej się kadencji funkcję sekretarza, a od połowy kadencji - przewodniczacej Komisji Oddziałowej. Serdecznie gratulujemy!