NOWE ELEKTRONICZNE LEGITYMACJE DLA ZWIĄZKOWCÓW Więcej informacji

2018 06 22 jacek straczynski 01

22 czerwca 2018 r. w spokojnej atmosferze odbyły się wybory związkowych władz regionalnych na kadencję 2018-2022. Na funkcję przewodniczącego Zarządu Regionu delegaci jednogłośnie (54 głosy) wybrali Jacka Strączyńskiego.
XXVI Walne Zebranie Delegatów Regionu Częstochowskiego wybrało również 22 członków Zarządu Regionu (skład ZR uzupełniło czworo przewodniczących regionalnych sekcji branżowych i problemowych oraz przewodniczący ZR), sześcioro członków Regionalnej Komisji Rewizyjnej oraz dwoje delegatów na Krajowy Zjazd Delegatów. Gościem WZDR był Tadeusz Majchrowicz, zastępca przewodniczącego KK i Marek Bogusz, przewodniczący Regionu Podbeskidzie oraz ks. Ryszard Umański, kapelan częstochowskiej "Solidarności"

Zarząd Regionu Częstochowskiego NSZZ "Solidarność" składa najserdeczniejsze podziękowania darczyńcom, dzięki którym ta wspaniała uczta muzyczna mogła się odbyć, w szczególności nadleśnictwom z obszaru działania Regionalnej Dyrekcji Lasów Państwowych w Katowicach:

2018 06 16 koncert

Koncert pieśni patriotycznych oraz arii operetkowych pod hasłem "Twoim jest serce me" z udziałem artystów Jolanty Kremer (sopran), Oskara Jasińskiego (tenor), Marcina Kotarby (tenor) oraz zespołu Maes-trio odbył się w sobotę 16 czerwca w Miejskim Domu Kultury.

region czestochowski logo 2016 okolicznosciowe 460W piątek 22 czerwca 2018 r. w auli Regionu przy ul. Łódzkiej 8/12 odbędzie się sprawozdawczo-wyborcze XXVI Walne Zebranie Delegatów Regionu Częstochowskiego NSZZ "Solidarność".
Delegaci wybiorą władze na kadencje 2018-2022: przewodniczącego i członków Zarządu Regionu, członków Regionalnej Komisji Rewizyjnej oraz delegatów na Krajowy Zjazd Delegatów NSZZ "Solidarność", który odbędzie się w październiku w Częstochowie.

2018 06 03 straz

Pełnienie straży przy grobie ks. Jerzego Popiełuszki, patrona Związku, to wyróżnienie dla każdego członka NSZZ "Solidarność".
Na początku czerwca wartę pełnili Jarosław Bernat, Andrzej Kaliszuk (ISD Huta Częstochowa), Marek Krawczyk i Zbigniew Bonarski. Na lewo od Zb. Bonarskiego Krajowy Koordynator Straży Aleksander Piwoński.