Wybory w Związku na kadencję 2018-2022 Więcej informacji

2017 06 06 projekt remembrance

6 czerwca młodzież z kilku krajów europejskich (Węgry, Słowacja, Niemcy, Grecja i Polska) brała udział w zajęciach prowadzonych w siedzibie Regionu. Zajęcia miały na celu przybliżenie historii "Solidarności" jako przykładu skutecznego budowania demokracji.
Spotkanie prowadziła z ramienia Fundacji Instytut Badań i Innowacji w Edukacji Renata Ochoa-Dąderska, Anna Rakocz ze Stowarzyszenia Więzionych, Internowanych WIR podzieliła się swoim wspomnieniami m.in. z wprowadzenia stanu wojennego, Zbigniew Bonarski oprowadził młodych gości po pełnym zdjęć, plakatów i pamiątek materialnych Klubie Solidarności. Z kolei uczniowie częstochowskiego Gimnazjum nr 3 zaprezentowali spektakl pantomimiczny, odnoszący się do burzenia podziałów i symbolicznych murów.
Około 80-osobowa grupa młodzieży miała przebywać w Częstochowie przez 4 dni, w dniach 5-8 czerwca.

urna wyborcza 200 plotno

2017 12 21 wlokniarz karnet wzor 2018

Więcej informacji: KLIKNIJ.

Forbet Włókniarz Częstochowa: KLIKNIJ.Więcej informacji: KLIKNIJ.Tekst pochodzi ze witryny internetowej Regionu Częstochowskiego NSZZ „Solidarność” (www.solidarnoscczestochowa.pl)