2017 05 15 straz u grobu ks popieluszki

Pełnienie stałej warty przy grobie błogosławionego księdza Jerzego Popiełuszki na warszawskim Żoliborzu jest powinnością NSZZ "Solidarność" wobec księdza Jerzego, kapelana i patrona Związku, pomysłodawcy i inicjatora Pielgrzymek Ludzi Pracy, kapłana, który oddał życie za wiarę i "Solidarność".
W dniach 14-15 maja 2017 r. siedemnastą już straż Regionu pełnili członkowie Regionalnej Sekcji Młodych z przewodniczącym Mieczysławem Krasoniem (na zdjęciu z prawej) oraz koordynatorem Jarosławem Bernatem (z lewej). Po Regionie Częstochowskim pełnienie warty przejęli koledzy z Regionu Jeleniogórskiego (na zdjęciach poniżej).

Koordynatorem związkowej straży w Regionie Częstochowskim jest kol. Jarosław Bernat, który pod tel. 34 360 55 70 czeka na zgłoszenia osób chętnych do straży przy grobie ks. Jerzego (wyjazd ok. godz. 10.00, powrót następnego dnia ok. godz. 16.00 - niewykluczone jest przy okazji zwiedzenie np. Powązek, Łazienek Królewskich czy Muzeum Narodowego, zgodnie z pomysłem i wolą osób wyjeżdżających).

Od sierpnia 2014 1071922