olszewski fot m zeglinski

Prezydium Regionu Częstochowskiego NSZZ "Solidarność" organizuje dla związkowców i sympatyków Związku wspólny wyjazd na uroczystości pogrzebowe śp. Jana Olszewskiego w sobotę 16 lutego 2019 r. Zapisy w sekretariacie Regionu przy ul. Łódzkiej 8/12, tel. 34 360 55 70.
Koszt: 50 zł, wyjazd (uwaga: zmiana miejsca wyjazdu) z Rynku Wieluńskiego z parkingu obok kościoła pw. Podwyższenia Krzyża Świętego przy ul. Sikorskiego 85 o godz. 6.30.

16 lutego 2019 r. odbędą się w Warszawie główne uroczystości pogrzebowe śp. Jana Olszewskiego. O godz. 10.40 nastąpi wyprowadzenie trumny z Sanktuarium Matki Bożej Łaskawej i przemarsz konduktu do Archikatedry św. Jana Chrzciciela, gdzie o godz. 11.00 rozpocznie się Msza św. żałobna. Stamtąd kondukt przejdzie na Plac Krasińskich przed Pomnik Powstania Warszawskiego, gdzie odbędzie się pożegnanie Jana Olszewskiego przez kombatantów i Powstańców Warszawskich. Później nastąpi przejazd konduktu w asyście policyjnej i szwadronu kawalerii na Cmentarz Wojskowy na Powązkach, gdzie o godz. 14.45 odbędą się uroczystości pogrzebowe. Organizatorem pogrzebu jest Kancelaria Prezesa Rady Ministrów KPRM (fot. M. Żegliński).

Od sierpnia 2014 1071921