Wybory w Związku na kadencję 2018-2022 Więcej informacji

region czestochowski logo 2016 150 brJuż w około dwudziestu organizacjach związkowych NSZZ "Solidarność" w Regionie Częstochowskim odbyły się wybory nowych władz związkowych na nową kadencję 2018-2022.
Pierwsze, co daje się zauważyć, to wysoka frekwencja na zebraniach wyborczych. Po drugie, co szczególnie cieszy, wśród obecnych daje się też zauważyć dużo nowych, młodych twarzy. Pojawili się również nowi liderzy związkowi: przewodniczący, członkowie Komisji Zakładowych, elektorzy. Termin przeprowadzania wyborów w organizacjach związkowych mija z dniem 31 marca 2018 r.
Przypominamy o konieczności informowania Regionalnej Komisji Wyborczej o planowanych wyborach związkowych co najmniej z 14-dniowym wyprzedzeniem. Prezydium ZR prosi również o jak najwcześniejsze podawanie terminów wyborów w przypadku, gdy zebrania wyborcze mają odbyć się w jednej z sal siedziby Regionu.

urna wyborcza 200 plotno

Więcej informacji: KLIKNIJ.

2017 12 21 wlokniarz karnet wzor 2018

Więcej informacji: KLIKNIJ.Tekst pochodzi ze witryny internetowej Regionu Częstochowskiego NSZZ „Solidarność” (www.solidarnoscczestochowa.pl)