Pracownicy tych zakładów pracy i instytucji, w których nie działa NSZZ "Solidarność", osoby bezrobotne, emeryci i renciści, także mogą zapisać się do Związku.
Informacje można otrzymać telefonicznie pod numerem stacjonarnym 34 360 55 70 w sekretariacie biura Zarządu Regionu przy ul. Łódzkiej 8/12 (I piętro) w Częstochowie, bezpośrednio w Organizacji Międzyzakładowej przy Regionie Częstochowskim lub Terenowej Organizacji Związkowej Powiatu Częstochowskiego.
Organizacja Międzyzakładowa przy Regionie Częstochowskim dyżuruje w biurze ZR (pokój nr 10) w każdą środę w godz. 12.00-15.00. Przewodniczącym OM jest Jerzy Świeboda, sekretarzem - Elżbieta Fołtarz (tel. 605 729 703).
Terenowa Organizacja Związkowa NSZZ "Solidarność" Powiatu Częstochowskiego pełni natomiast dyżury w biurze ZR (także w pokoju nr 10) w każdy wtorek i piątek w godz. 13.00-15.00. Przewodnicząca TOZ Bogumiła Krawczyk jest również dostępna pod telefonem komórkowym 506 421 560.

popiersie warszyca cegielka 190

solidarni dla solidarnych