sipowiec lewy 65Region Podbeskidzie NSZZ „Solidarność" organizuje w dniach 14-18 listopada 2022 r. odpłatne szkolenie dla nowo wybranych oraz wybranych na kolejną kadencję Społecznych Inspektorów Pracy. Szkolenie poprowadzą nadinspektorzy PIP, specjalista z Urzędu Dozoru Technicznego oraz koordynator BHP z Regionu Podbeskidzie. Organizatorzy przewidzieli miejsca dla SIP-owców z innych Regionów, w tym Częstochowskiego.

Program szkolenia obejmuje: 1. Materiały niebezpieczne i wybuchowe. 2. Czas pracy. 3. Pierwsza pomoc przedlekarska - wykłady, ćwiczenia. 4. Praca w wysokich i niskich temperaturach. 5. Praktyczne szkolenie dotyczące gaszenia różnych materiałów łatwopalnych i niebezpiecznych. Uczestnicy szkolenia będą mogli zobaczyć nowoczesne zabezpieczenia przeciwpożarowe w firmie „Lotos Terminale" w Czechowicach-Dziedzicach.
Miejsce szkolenia: Regionalny Leśny Ośrodek Edukacji Ekologicznej „Leśnik", ul. Turystyczna 7, 43-450 Ustroń. Koszt szkolenia: 1100 zł (noclegi w pokojach 2-osobowych, możliwość noclegu w pokoju 1-osobowym za dopłatą, pełne wyżywienie). W celu wzięcia udziału w szkoleniu należy złożyć wniosek podpisany przez pracodawcę [LINK]. Koszty szkolenia ponosi pracodawca.
Zgłoszenia należy przesyłać do 4 listopada 2022 r. - skarbnik ZR Stanisław Sołtysik: 603 321 939, Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie obsługi JavaScript.. Wpłaty na konto: Region Podbeskidzie NSZZ „Solidarność", 43-300 Bielsko-Biala, ul. Asnyka 19, nr rachunku: ING Bank Śląski SA 92 1050 1070 1000 0090 3045 4210 z dopiskiem: Szkolenie SIP.

Od sierpnia 2014 1071475