BIURO REGIONU: Załatwiamy sprawy telefonicznie lub mailowo Więcej informacji

W imieniu Duszpasterstwa Nauczycieli proszę o włączenie się do akcji zbierania podpisów w sprawie ustanowienia bł. Natalii Tułasiewicz Patronką Nauczycieli. Sylwetka błogosławionej: >>>>>.
W tej sprawie nauczyciele zgromadzeni na Ogólnopolskiej Pielgrzymki Nauczycieli i Wychowawców na Jasną Górę w dniach 1-2 lipca 2019 r. wystosowali pismo do JE Arcybiskupa Stanisława Gądeckiego Metropolity Poznańskiego i Przewodniczącego Episkopatu Polski.

Na zebranie podpisów poparcia mamy czas do 10 sierpnia br. i bardzo proszę o włączenie się w akcję mimo wakacji, bo sprawa jest ważna. Zebrane i zeskanowane podpisy proszę przysłać na mojego e-maila: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript..
Pozdrawiam, Bogusława Buda
Przewodnicząca Rady Sekcji Regionalnej Sekcji Oświaty i Wychowania NSZZ "Solidarność" w Rzeszowie

Poniżej publikujemy pismo do JE Arcybiskupa Stanisława Gądeckiego. Wzór tabeli do zbierania podpisów: >>>>>.

2019 07 16 petycja

images/2020/2020-05-05-porozumienie-z-prezydentem-duda-fot-marcin-zeglinski.jpg

Więcej informacji: KLIKNIJ.Tekst pochodzi ze witryny internetowej Regionu Częstochowskiego NSZZ „Solidarność” (www.solidarnoscczestochowa.pl)

porozumienie z pzu i pekao