soz logo 125Krajowy Sekretariat Ochrony Zdrowia NSZZ "Solidarność" informuje w ślad za Ministerstwem Zdrowia o podniesieniu o 3% wyceny świadczeń medycznych.
Wzrost ten wynika z konieczności zrekompensowania skutków finansowych kolejnej transzy ustawy o sposobie ustalania najniższego zasadniczego wynagrodzenia. Kwota około 300 milionów złotych trafi do szpitali i będzie przeznaczona głównie na wzrost wynagrodzeń najniżej uposażonych pracowników. Pozostałe bieżące informacje Krajowego Sekretariatu Ochrony Zdrowia: LINK.

2020 04 07 podziekowania

ksoz logo 460

Prezydium Rady Krajowego Sekretariatu Ochrony Zdrowia NSZZ "Solidarność" zwraca się z apelem do Ministra Zdrowia, Głównego Inspektora Sanitarnego i Wojewodów oraz innych Instytucji Zarządzania Kryzysowego o zabezpieczenie warunków bezpieczeństwa i higieny pracy osób zatrudnionych w placówkach opieki zdrowotnej, a także laboratoriach wykonujących testy na obecność koronawirusa.

images/2020/2020-05-05-porozumienie-z-prezydentem-duda-fot-marcin-zeglinski.jpg

Więcej informacji: KLIKNIJ.Tekst pochodzi ze witryny internetowej Regionu Częstochowskiego NSZZ „Solidarność” (www.solidarnoscczestochowa.pl)