Wybory w Związku na kadencję 2018-2022 Więcej informacji

2017 09 12 spotkanie przewodniczacych

Na pierwszych powakacyjnych posiedzeniu Zarządu Regionu (14 września) i spotkaniu Przewodniczących Organizacji Związkowych (12 września - zdjęcia powyżej i w galerii zdjęć) Prezydium ZR informowało o bieżących działaniach, m.in. przygotowaniach do pikiety w Warszawie.
Prezydium Zarządu Regionu przypomina, iż wszystkie organizacje związkowe winny dwukrotnie w ciągu roku złożyć ankietę informacyjną (na dzień 31 grudnia i 30 czerwca). Ankietę należy wypełnić i przesłać na adres mailowy: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript. lub dostarczyć do biura Regionu. Obowiązek składania ankiet wynika z uchwały Komisji Krajowej. Ankiety w wersji cyfrowej dostępne są na stronie internetowej Regionu w zakładce "Dokumenty do pobrania", w wersji papierowej druki ankietowe są dostępne w biurze Regionu przy ul. Łódzkiej 8/12.
Głównym tematem spotkania Przewodniczących były zmiany wynikające z przywrócenia niższego wieku emerytalnego. Temat omówili naczelnik Jacek Walczak i specjalista Anna Deleżyńska z częstochowskiego ZUS-u.