Już zapraszamy na Festyn Rodzinny "Solidarności" Więcej informacji

2017 07 11 festyn solidarnosci

Trwają już przygotowania do corocznego Festynu Rodzinnego "Solidarności", który odbędzie się - jak w ubiegłym roku - na terenie Ośrodka Szkoleniowo-Rekreacyjnego Strzelnica w Kochcicach koło Lublińca w sobotę 2 września.
W czasie Festynu "Solidarności" zostanie przeprowadzona loteria oraz zbiórka publiczna na leczenie sześcioletniej Gabrysi Rabiegi (Gabriela Rabiega - Fundacja "Iskierka", KRS 0000248546), córeczki związkowca z częstochowskiego MPK.

O szczegółach programu Festynu będziemy informować m.in. na stronie internetowej Regionu oraz w następnym wydaniu Gazety. Po 1 sierpnia w sprzedaży znajdą się karnety. Wzorem poprzednich lat Region przygotowuje dwa rodzaje karnetów: dla dzieci i dla dorosłych. Karnet dla dzieci zapewni nielimitowane korzystanie z atrakcji na placu zabaw (Park Atrakcji - park linowy, dmuchańce, autka elektryczne, a także Domek Gargamela) oraz posiłki i napój. Przez cały czas Festynu muzyka na żywo do słuchania i do tańca, a także tor kartingowy, quady, tyrolka na terenie jednej z najciekawszych i najnowocześniejszych w kraju strzelnic o charakterze sportowo-myśliwskim. Tutaj nie można się nudzić!
Przypominamy o możliwości dofinansowania zakupu karnetów przez organizacje zakładowe. Dla niezmotoryzowanych posiadaczy karnetów Region zorganizował transport autokarowy. Posiadaczy aut informujemy, iż w sąsiedztwie Strzelnicy znajdują się dwa bezpłatne parkingi niestrzeżone.

popiersie warszyca cegielka 190

solidarni dla solidarnych