Już zapraszamy na Festyn Rodzinny "Solidarności" Więcej informacji

2017 07 11 rajd rowerowy mapka

Zarząd Regionu Częstochowskiego NSZZ "Solidarność" przy współpracy z Organizacją Podzakładową Rurexpolu oraz Nadleśnictwem Złoty Potok zaprasza członków i sympatyków Związku, pasjonatów wycieczek rowerowych, w niedzielę 20 sierpnia na kolejny już rajd z okazji rocznicy podpisania Porozumień Sierpniowych i powstania NSZZ "Solidarność".

Zbiórka o godz. 9.00 na placu Orląt Lwowskich. Trasa (ok. 50 km, mapka powyżej) wiedzie malowniczymi ścieżkami, duktami i drogami Jury Krakowsko-Częstochowskiej z placu Orląt Lwowskich przez Mirów, Gąszczyk, sady mstowskie, Górę Skarzawę, Brzyszów, Kusięta, Turów, Przymiłowice, Olsztyn, lasami między Skrajnicą a Dębowcem oraz Korwinowem w stronę Częstochowy. Rajd zakończy się ogniskiem przy Leśniczówce Kręciwilk (ok. godz. 14.00-15.00). Zapisy w sekretariacie Regionu przy ul. Łódzkiej 8/12 (tel. 34 360 55 70), wpisowe: 10 zł.
Szczegółowe informacje: Jarosław Bernat (tel. 607 19 33 92), Zdzisław Wójcik (tel. 509 36 10 78) i Zbigniew Mizera (tel. 505 60 88 29).

popiersie warszyca cegielka 190

solidarni dla solidarnych