2017 07 10 posiedzenie wrds

Przewodniczący Zarządu Regionu Jacek Strączyński oraz jego zastępczyni i przewodnicząca Sekcji Oświaty i Wychowania Dorota Kaczmarek 10 lipca wzięli udział w posiedzeniu Wojewódzkiej Rady Dialogu Społecznego w Katowicach.
Podczas spotkania poruszono temat przygotowywanej nowelizacji ustawy o Radzie Dialogu Społecznego oraz zagadnienia związane z edukacją. O kształceniu zawodowym w kontekście reformy edukacji mówili Jan Klimek, prezes Izby Rzemieślniczej oraz Małej i Średniej Przedsiębiorczości w Katowicach oraz Maria Barczak-Ostojska, kierownik Działu Oświaty i Kwalifikacji Zawodowych Izby. W toku dyskusji głos zabrała też śląski kurator oświaty Urszula Bauer, która przedstawiła informację o kierunkach zmian w polskim systemie edukacji zawodowej.

Na zdjęciu od prawej: wicewojewoda śląski Mariusz Trepka, śląski kurator oświaty Urszula Bauer, przewodniczący Zarządu Regionu Śląsko-Dąbrowskiego Dominik Kolorz, przewodniczący Zarządu Regionu Częstochowskiego Jacek Strączyński. Zdjęcie pochodzi z serwisu internetowego Śląskiego Urzędu Wojewódzkiego.

Od sierpnia 2014 1069659