Aktualny tekst statutu NSZZ "Solidarność" Więcej informacji

przygodzinski 04a

Z najgłębszym żalem zawiadamiamy, iż w nocy 2 marca 2016 r., po krótkiej, lecz ciężkiej chorobie, opatrzony najświętszymi sakramentami, odszedł

śp. Aleksander Przygodziński

Człowiek Prawy i Niezłomny, Charyzmatyczny Przywódca, Lider Podziemnej i Legalnej Hutniczej oraz Regionalnej „Solidarności”, Przewodniczący Zarządu Regionu Częstochowskiego NSZZ „Solidarność” (1991-1995), Delegat na I Krajowy Zjazd Delegatów i Wieloletni Członek Komisji Krajowej NSZZ „Solidarność”, Więzień Stanu Wojennego, Członek Stowarzyszenia
Solidarność i Niezawisłość, Kawaler Krzyża Komandorskiego Orderu Odrodzenia Polski

Składamy wyrazy najgłębszego współczucia Rodzinie

Przewodniczący Zarządu Regionu NSZZ "Solidarność" Jacek Strączyński
Przewodniczący KM ISD Huty Częstochowa Jacek Maciński

Wieczny Odpoczynek racz Mu dać, Panie!

Msza św. żałobna odbędzie się w poniedziałek 7 marca w Sanktuarium pw. św. Józefa na Rakowie o godz. 11.00.

Osoby, które chciałyby pożegnać śp. Aleksandra Przygodzińskiego w ostatniej drodze na cmentarz w Strzelcach Małych koło Radomska proszone są o zgłoszenie się do biura Regionu przy ul. Łódzkiej 8/12 (tel. 34 360 55 70).
Zarząd Regionu w porozumieniu z Rodziną Zmarłego zapewni przejazd autokarem spod Sanktuarium św. Józefa na cmentarz i z powrotem.

przygodzinski klepsydra

lotos paliwa 460