2023 03 27 wybory w mozo myszkow 1

27 marca 2023 r. związkowcy z Organizacji Międzyzakładowej Oświaty NSZZ „Solidarność” w Myszkowie wybrali władze na następną kadencję związkową 2023-2028. Przewodniczącą została ponownie Małgorzata Skinder.

2023 03 27 wybory w mozo myszkow 2

Delegatami do Regionalnej Sekcji Oświaty i Wychowania będą natomiast Urszula Hodak, Beata Placek i Małgorzata Skinder. Również w organizacji związkowej Ośrodka Doradztwa Rolniczego w Częstochowie i Filharmonii Częstochowskiej przewodniczącymi Komisji Zakładowych zostali dotychczasowi przewodniczący – odpowiednio Borys Gruszewski i Michał Szymczak. Delegaci Filharmonii do Regionalnej Sekcji Kultury: Tomasz Ptak, Wojciech Rot, Michał Szymczak.
Nową przewodniczącą ma Komisja Zakładowa Politechniki Częstochowskiej - Magdalenę Grajcar, delegatem na WZD Regionu został Artur Hutny, delegatem do Krajowej Sekcji Nauki - Marzena Pytel-Kopczyńska. Również nowa przewodnicząca jest w Organizacji Międzyzakładowej przy Regionie Częstochowskim - Anna Tuchołka. Na delegatów na WZD Regionu wybrano Annę Tuchołkę i Jarosława Bernata. Wybrano również delegatów(tki) do Regionalnej Sekcji Kobiet: Joanna Kołdon, Teresa Koper, Anna Kubielska, Maria Kulińska, Beata Mermer, Anna Rakocz, Anna Sitarz i Anna Tuchołka oraz delegatów do Regionalnej Sekcji Emerytów i Rencistów: Zbigniew Bonarski, Elżbieta Fołtarz, Czesław Kamiński i Marek Krawczyk.
Wszystkim wybranym na związkowe funkcje serdecznie gratulujemy!

Od sierpnia 2014 1071834