2023 02 06 wybory w mleczarni myszkow

6 lutego 2023 r. odbyły się wybory związkowe w Okręgowej Spółdzielni Mleczarskiej Myszków. Przewodniczącym Komisji Zakładowej ponownie wybrano Krzysztofa Pniaka.

Organizacja związkowa NSZZ „Solidarność” w OSM powstała w mijającej kadencji i od początku skupia blisko trzy czwarte pracowników. Wybrano również dwóch delegatów „branżowych” do Sekcji Krajowej Przemysłu Mleczarskiego, Spirytusowego i Koncentratów Spożywczych: Jarosława Czarneckiego i przewodniczącego Krzysztofa Pniaka.
Na przełomie stycznia i lutego odbyły się natomiast wybory w częstochowskiej Straży Miejskiej – na funkcję przewodniczącego ponownie został wybrany Tomasz Gajewski oraz w nadleśnictwie Kłobuck - na funkcję przewodniczącej również ponownie wybrano Paulinę Macherzyńską. Leśnicy wybrali także swoich delegatów „branżowych” do Międzyregionalnej Sekcji Pracowników Leśnictwa przy Regionalnej Dyrekcji Lasów Państwowych w Katowicach: Damiana Bugałę, Rafała Kowalczyka, Paulinę Macherzyńską i Mariusza Olszewskiego. Wszystkim obdarzonym zaufaniem związkowców serdecznie gratulujemy!

Od sierpnia 2014 1071703