Dwustuzłotowy bon dla członków NSZZ Solidarność Więcej informacji

2019 12 19 spotkanie oplatkowe

Spotkanie opłatkowe, które zgromadziło w czwartek 19 grudnia 2019 r. w auli Regionu przedstawicieli związkowych organizacji zakładowych oraz sekcji branżowych i problemowych, stało się okazją do złożenia wzajemnych życzeń i wspólnej modlitwy, którą poprowadził kapelan "Solidarności" ks. Ryszard Umański.

Związkowców i gości Związku - m.in. przedstawicieli europoseł Jadwigi Wiśniewskiej, posłów Lidii Burzyńskiej i Mariusza Trepki, wiceministra Szymona Giżyńskiego, wiceprzewodniczącą sejmiku śląskiego Beatę Kocik, wicewojewodę Roberta Magdziarza, komendantów policji Dariusza Atłasika (Częstochowa) i Dariusza Kiedrzyna (Lubliniec), komendantów straży pożarnej Jarosława Piotrowskiego, oraz szkoły pożarniczej Piotra Placka, dyrektora delegatury Kuratorium Oświaty Alicję Janowską oraz dyrektora Wojewódzkiego Ośrodka Ruchu Drogowego Tadeusza Taranka - witał przewodniczący Zarządu Regionu Jacek Strączyński, część artystyczną spotkania prowadziła jego zastępczyni Dorota Kaczmarek
Uroczyste spotkanie uświetniło przedstawienie Misterium Bożonarodzeniowego w wykonaniu zespołu teatralnego "Maska" ze Szkoły Podstawowej nr 53 pod kierunkiem katechetów Grażyny i Wojciecha Muliców oraz opieką Małgorzaty Jarkiewicz. Serdecznie dziękujemy!

images/2020/2020-05-05-porozumienie-z-prezydentem-duda-fot-marcin-zeglinski.jpg

Więcej informacji: KLIKNIJ.Tekst pochodzi ze witryny internetowej Regionu Częstochowskiego NSZZ „Solidarność” (www.solidarnoscczestochowa.pl)