Referendum strajkowe w Biedronkach Więcej informacji

ksoiw informuje 150Krajowa Sekcja Oświaty i Wychowania NSZZ "Solidarność" informuje, że w niedzielę 7 kwietnia 2019 r. o godz. 22.30 zespół negocjacyjny KSOiW podpisał z rządem porozumienie dotyczące postulatów Związku.
Rząd zgodził się na 15-proc. podwyżkę wynagrodzeń nauczycieli w tym roku, zmianę systemu wynagradzania, który ma obowiązywać już w 2020 r. (według propozycji "Solidarności" pensje nauczycieli mają być powiązane z przeciętnym wynagrodzeniem w gospodarce narodowej), powrót do przepisów dotyczących oceny pracy sprzed września 2018 r., skrócenie ścieżki awansu zawodowego, określenie minimalnej wysokości dodatku za wychowawstwo, który ma wynosić 300 zł oraz przyznanie tzw. godzin do dyspozycji dyrektora, aby w praktyce wyeliminować godziny "karciane".
Stanowczo dementujemy pogłoski, które publikowane są na portalach społecznościowych, że KSOiW NSZZ "Solidarność" zgodziła się na zwiększenie nauczycielom pensum oraz zabranie dodatków. "Nie było i nie będzie naszej zgody na takie propozycje rządu" - powiedział Ryszard Proksa, przewodniczący KSOiW.
W załączniku treść porozumienia: >>>>>.
Olga Zielińska, Rzecznik prasowy KSOiW NSZZ "Solidarność"

lotos paliwa 460

Więcej informacji: KLIKNIJ.