Referendum strajkowe w Biedronkach Więcej informacji

zf trw 460

6 listopada 2018 r. odbyło się drugie spotkanie zespołu negocjacyjnego Komisji Zakładowej NSZZ "Solidarność" z Dyrekcją ZF TRW Polska w sprawie uzgodnienia wzrostu wynagrodzeń dla pracowników, który ma obowiązywać od 1 stycznia 2019 r.

Podczas spotkania Dyrekcja ZF TRW zaproponowała stronie społecznej wzrost budżetu wynagrodzeń o ok. 5,1% , podzielonych na dwie części, tj. wzrost z dniem 1 stycznia 2019 r. premii frekwencyjnej o kwotę 100 złotych brutto oraz podwyżkę stawki zasadniczej dla pracowników produkcji o kwotę bazową 50 złotych brutto. NSZZ "Solidarność" stanowczo odrzuca te propozycje.
Członkowie zespołu negocjacyjnego strony społecznej przekazali Dyrekcji ZF TRW Polska stanowisko Komisji Zakładowej NSZZ "Solidarność" dotyczące m.in. minimalnego wzrostu stawki zasadniczej na poziomie podwyżki w 2018 r., wprowadzenia nagrody jubileuszowej zgodnie z wcześniejszymi ustaleniami oraz oprócz obowiązującej premii frekwencyjnej wprowadzenia dla pracowników nagrody finansowej za 100% frekwencji w ciągu roku. Na obecnym etapie negocjacji, mimo rozbieżnych stanowisk, obie strony zadeklarowały chęć dalszych rozmów.

lotos paliwa 460

Więcej informacji: KLIKNIJ.