BIURO REGIONU: Załatwiamy sprawy telefonicznie lub mailowo Więcej informacji

.flagi solidarnosci 460

Prezydium Zarząd Regionu apeluje o poparcie akcji protestacyjnej w obronie bezprawnie zwolnionego z pracy Tomasza Jamrozika, przewodniczącego Komisji Zakładowej w Jysk Polska w Radomsku, członka Zarządu Regionu Ziemi Łódzkiej NSZZ "Solidarność".
[Aktualizacja]: Ze wzgledów organizacyjnych wyjazd z Rynku Wieluńskiego nastąpi o godz. 9.45, nie zaś o 10.15, jak informowaliśmy wcześniej.
W piątek 21 września 2018 r. o godz. 11.00 rozpocznie się pikieta przed siedzibą Centrum Dystrybucji Jysk przy ul. Duńskiej 22 w Radomsku. Wyjazd na pikietę o godz. 9.45 z Rynku Wieluńskiego. Zapisy w sekretariacie Regionu przy ul. Łódzkiej 8/12, tel.: 34 360 55 70.

Akcja jest popierana przez Komisję Krajową, która w swoim stanowisku podkreśla, że zwolnienie Tomasza Jamrozika łamie ustawę o związkach zawodowych i Konstytucję RP, ponieważ jest przejawem dyskryminacji ze względu na przynależność związkową. Sprawa jest tym bardziej bulwersująca, gdyż dzieje się w firmie z Danii, który to kraj szczyci się wysokimi standardami przestrzegania praw pracowniczych i związkowych. Więcej informacji o zwolnieniu związkowca: link.

images/2020/2020-05-05-porozumienie-z-prezydentem-duda-fot-marcin-zeglinski.jpg

Więcej informacji: KLIKNIJ.Tekst pochodzi ze witryny internetowej Regionu Częstochowskiego NSZZ „Solidarność” (www.solidarnoscczestochowa.pl)

porozumienie z pzu i pekao