Związkowa legitymacja elektroniczna i program rabatowy Więcej informacji

2018 05 09 podpisanie porozumienia z kk

9 maja 2018 r. przewodniczący Komisji Krajowej Piotr Duda i zastępca przewodniczącego Tadeusz Majchrowicz podpisali z Regionem Częstochowskim NSZZ "Solidarność", reprezentowanym przez przewodniczącego Zarządu Regionu Jacka Strączyńskiego i jego zastępczynię Dorotę Kaczmarek, porozumienie o organizacji najbliższego Krajowego Zjazdu Delegatów w Częstochowie.

Decyzję o miejscu i terminie sprawozdawczo-wyborczego Krajowego Zjazdu Delegatów (25-26 października 2018 r.) podjęli członkowie Komisji Krajowej w październiku ubiegłego roku na obradach w Wieliczce. Starania o organizację KZD w naszym mieście od wielu miesięcy czynił członek Komisji Krajowej i przewodniczący Zarządu Regionu Jacek Strączyński. Krajowy Zjazd Delegatów NSZZ "Solidarność" odbędzie się w Częstochowie po raz pierwszy, decyzja KK jest wielkim wyróżnieniem dla naszego Regionu.
Krajowy Zjazd Delegatów jest najwyższą władzą stanowiącą w NSZZ "Solidarność", składającą się z delegatów wybranych przez walne zebrania delegatów regionów. Ponadto w skład KZD wchodzą przewodniczący zarządów regionów i rad krajowych sekretariatów branżowych oraz przewodniczący Rady Krajowego Sekretariatu Emerytów i Rencistów. Obecnie KZD liczy 325 delegatów. Do kompetencji Krajowego Zjazdu Delegatów należy m.in. uchwalanie ogólnego programu działania Związku, statutu oraz wybór przewodniczącego Komisji Krajowej.

legitymacje elektroniczne 190

lotos paliwa 460