Wybory w Związku na kadencję 2018-2022 Więcej informacji

Konferencja w ramach debat konstytucyjnych pod hasłem "Wolność zrzeszania, czy wolność zwalniania? Czy Konstytucja rzeczywiście zapewnia wolność tworzenia i działania związków zawodowych?", zorganizowana przez NSZZ "Solidarność", z udziałem m.in. Ministra Sprawiedliwości Zbigniewa Ziobro i przewodniczącego Piotra Dudy 16 marca 2018 r. w Sali BHP Stoczni Gdańskiej.

Warto zwrócić szczególną uwagę na wypowiedź Hieronima Stachela, byłego przewodniczącego Komisji Zakładowej NSZZ "Solidarność" przy Okręgowej Spółdzielni Mleczarskiej "Cuiavia" w Inowrocławiu, szykanowanego przez wiele lat za działalność związkową ("Sędziowie nie będą zadowoleni... Bez związków zawodowych zostałbym rozwalcowany... Nie miałbym żadnych szans"), od 1:05:15. Region Częstochowski na konferencji reprezentował przewodniczący Zarządu Regionu Jacek Strączyński.

urna wyborcza 200 plotno

2017 12 21 wlokniarz karnet wzor 2018

Więcej informacji: KLIKNIJ.

Forbet Włókniarz Częstochowa: KLIKNIJ.Więcej informacji: KLIKNIJ.Tekst pochodzi ze witryny internetowej Regionu Częstochowskiego NSZZ „Solidarność” (www.solidarnoscczestochowa.pl)