Wybory w Związku na kadencję 2018-2022 Więcej informacji

Prezydium Zarządu Regionu pzypomina, że co kwartał (do 10 dnia miesiąca następującego po danym kwartale) wszystkie organizacje związkowe mają obowiązek przedstawić pracodawcy informację o liczbie członków według stanu na koniec minionego kwartału.
Obowiązek ten wynika z ustawy o związkach zawodowych (art. 251.1.: Uprawnienia zakładowej organizacji związkowej przysługują organizacji zrzeszającej co najmniej 10 członków będących: 1) pracownikami lub osobami wykonującymi pracę na podstawie umowy o pracę nakładczą u pracodawcy objętego działaniem tej organizacji (...) oraz art. 251.2.: Organizacja (...) przedstawia co kwartał - według stanu na ostatni dzień kwartału - w terminie do 10. dnia miesiąca następującego po tym kwartale, pracodawcy (...) informację o łącznej liczbie członków tej organizacji, w tym o liczbie członków, o których mowa w ust. 1.). Informacja kwartalna o liczbie członków Związku jest przekazywana przez organizację związkową bez wezwania pracodawcy.
Wzory informacji dla pracodawcy: Komisja Zakładowa - *.doc, *.pdf; Komisja Międzyzakładowa - *.doc, *.pdf.

urna wyborcza 200 plotno

2017 12 21 wlokniarz karnet wzor 2018

Więcej informacji: KLIKNIJ.

Forbet Włókniarz Częstochowa: KLIKNIJ.Więcej informacji: KLIKNIJ.Tekst pochodzi ze witryny internetowej Regionu Częstochowskiego NSZZ „Solidarność” (www.solidarnoscczestochowa.pl)