2017 10 19 rocznica smierci ks jerzego popieluszki

Region Częstochowski NSZZ "Solidarność" jak co roku w dniu 19 października zorganizował wyjazd na grób Błogosławionego Księdza Jerzego na warszawskim Żoliborzu.
Przed wyjazdem uczestnicy pielgrzymki złożyli wieniec kwiatów i znicze przy pomniku patrona "Solidarności w al. Sienkiewicza. Uczestnicy wyjazdu zwiedzili również Muzeum Więzienia Pawiak (Oddział Muzeum Niepodległości w Warszawie).

2017 10 22 rocznica smierci ks jerzego popieluszki

Msza św. w rocznicę śmierci patrona "Solidarności" ks. Jerzego Popiełuszki odbyła się w dniu 22 października w parafii pw. Najświętszej Maryi Panny Częstochowskiej przy ul. Michałowskiego 28A, w trakcie wizytacji kanonicznej ks. biskupa Antoniego Długosza.

2017 10 22 w suchowoli

W niedzielę 22 października w Suchowoli na Podlasiu odbyły się połączone uroczystości 33. rocznicy śmierci bł. ks. Jerzego Popiełuszki oraz czwartej rocznicy śmierci jego Mamy śp. Marianny Popiełuszko.
W asyście pocztów sztandarowych złożono kwiaty na grobie rodzinnym na cmentarzu parafialnym, a następnie przed pomnikiem bł. ks. Jerzego w Suchowoli. W uroczystościach wzięła udział czteroosobowa delegacja Regionu Częstochowskiego NSZZ "Solidarność" w składzie: zastępca przewodniczącego Zarządu Regionu Dorota Kaczmarek, Marek Krawczyk, Zbigniew Bonarski i członek ZR Jarosław Bernat.

Od sierpnia 2014 1069659