2017 04 19 legitymacja elektroniczna

W celu uzyskania elektronicznej legitymacji członkowskiej (ELC) członkowie organizacji związkowej muszą podpisać wypełniony przez władze wykonawcze organizacji wniosek. Wnioski należy wcześniej wydrukować na drukarce kolorowej w formacie a4 (wzór do pobrania: LINK), można także je otrzymać w biurze Regionu przy ul. Łódzkiej 8/12 w Częstochowie.
Użytkownicy legitymacji korzystają z przywilejów związanych z jej posiadaniem (atrakcyjne rabaty, m.in. na stacjach Orlenu - Stałe rabaty: LINK; Czasowe rabaty: LINK). Na podstawie tej legitymacji weryfikowana jest też przynależność związkowa w biurach Regionów, np. w ramach udzielania pomocy prawnej. Komplet wniosków danej organizacji należy złożyć w biurze Regionu, który dokona zamówienia na wyprodukowanie legitymacji przez Komisję Krajową. Legitymacje są bezpłatne.
Uwaga! Z uwagi na konieczność prawidłowej klasyfikacji rekordów w bazie danych członków Związku korzystających z elektronicznej legitymacji członkowskiej (ELC) przypominamy o obowiązku podawania kompletnych danych. Dla poprawnego wprowadzenia danych do systemu niezbędne jest podanie imienia i nazwiska, numeru PESEL, daty przyjęcia do Związku (w przypadku braku dokładnej informacji na temat daty przystąpienia do Związku prosimy o podanie daty orientacyjnej, np. rok lub rok i miesiąc), numeru telefonu i/lub adresu e-mail. Członkowie Związku korzystający z elektronicznej legitymacji w przypadku niepodania koniecznych danych muszą się liczyć z utratą możliwości uczestniczenia w programach lojalnościowych i rabatowych dla członków NSZZ „Solidarność".

Od sierpnia 2014 1069377